Onze simulator is ontworpen om u de meest realistische ervaring ooit te geven

180 Graden Scherm

HelismR22R maakt gebruikt 6 projectoren om een scherm te creëren van 180⁰ en 2.5 meter hoog. Omdat het scherm om de cockpit heen staat en zo hoog is, wordt bijna je gehele blikveld gevangen door het scherm en krijg je het gevoel er echt te vliegen. Om het nog realistischer te maken genereren grote ventilatoren wind bij het opstarten van de simulator.

Levensechte Cockpit

Bij het vliegen in een helikopter kijk je voorturend naar buiten en dan weer op de meters. De meters, controlelampjes en schakelaars in de HelisimR22R cockpit geven permanent de juiste waarden aan. Bij de uitleg voor het vliegen wordt uitgelegd wat de functie van de meters is en hoe je ze moet lezen.

Beweging en Trilling

Een kleine helikopter, zoals de R-22, is erg gevoelig voor wind en wat je doet met de besturing. Om dit echt te voelen zoals in een echte helikopter maakt HelisimR22R gebruik van een bewegend platform. Behalve de beweging van het platform is ook het schudden van de helikopter belangrijk. Door grote trilspeakers voel je het echt als je de motor start!

Virtual Reality

Naast het halfronde scherm kan bij HelisimR22R ook gevlogen worden met de HTC-Vive pro VR bril. De beelden op het scherm zijn gelijk aan de beelden van de VR bril. Zowel de piloot als de passagier kunnen de bril opzetten waarbij de ander dan hetzelfde beeld op het scherm bekijkt.

Onze partners

ERVAAR HELISIM

Trakteer jezelf of een ander op deze onvergetelijke ervaring